Sunday 23 March 2014

Di sebalik tabir ICE ROOM...

Biarpun premis ini kelihatan eksklusif, harga makanan dihidangkan amat berpatutan.


Pengusaha premis terbabit, bekas Pengarah Luar Negeri Lembaga Penggalakan Pelancongan Malaysia, Tourism Malaysia, Datuk Razali Mohd Daud, 59 tahun dibantu isteri, Datin Faridah Kasim.

"Sebelum berniaga saya sekeluarga menetap lima tahun di London, empat tahun setengah di Frankfurt, Germany dan my last post, Timbalan Ketua Pengarah dan Pemangku Ketua Pengarah Tourism Malaysia, office di Pusat Dagangan Dunia Putra," ujar beliau. 

"How is the ice cream?"

Itu antara pertanyaan kerap bermain dibibir mereka suami isteri ketika mendekati pelanggan. Kedua mereka juga sentiasa memantau pekerja bagi memastikan setiap juadah dipesan dihidangkan pada waktu terpantas.

Hemat saya, tindakan itu satu personal touch, jarang dipraktikkan majoriti pengusaha kedai makanan di negara ini.


Sambil minum petang bersama beliau, Datuk Razali menunjukkan saya fail tebal mengandungi puluhan sijil halal bahan digunakan untuk menyediakan lebih 100 produk makanan, ais krim dan minuman di premis perniagaan beliau.

No comments:

Post a Comment